Krachtstroom aansluiten

Krachtstroom aansluitingen

De vraag ontstond bij de klant om krachtstroom aan te leggen. Belangrijk onderdeel bij het aansluiten van krachtstroom is of dit past in jouw meterkast. Hier kan je bij mij altijd navraag doen en kunnen we samen kijken hoe wij dit voor jou gaan invullen.

Voorbeeld bij een klant.

Bij de klant hebben we verschillende krachtstroom kabels gelegd en ook krachtstroom aansluitingen geplaatst. Hier is ook gekozen om verschillende schakelaars en wisselstroom punten aan te sluiten.

Wat is krachtstroom?

Voor een stopcontact worden normaal twee draden gebruikt. Hier is één draad de nul en de andere draad heeft spanning. De draad waar spanning op staat wordt ook wel een fase draad genoemd. Waar je met krachtstroom te maken heb met vier draden. Hier hebben drie draden spanning, waardoor dit ook wel 3-fase stroom of kabels genoemd worden.

Korte uitleg

Krachtstroom is niet meer of minder dan normaal stroom. De 3-fase stroom kan meer vermogen leveren als de normale standaard huisinstallatie. De stekker van krachtstroom ziet er wel anders uit dan van een normale elektra aansluiting. Krachtstroom wordt in de meeste gevallen zakelijk gebruikt. Nu zijn er ook uitzonderingen voor krachtstroom aansluitingen voor bijvoorbeeld een jacuzzi.

Meterkast krachtstroom

Aanvragen
Als je nog geen krachtstroom aansluitingen heb, moet je dit aanvragen bij jouw energieleverancier. Er wordt dan een aansluiting van 3 x 25 Ampère in je meterkast gemaakt. Ook bij deze aanpassingen voor verzwaring in de groepenkast worden kosten berekend.

Hoofdschakelaar geschikt
Het is belangrijk ernaar te kijken of de hoofdschakelaar berekend is doorgaans op 3 x 25 Ampère. Dan zal de hoofdschakelaar dus ook vervangen moeten worden wat ook weer kosten met zich meebrengt die nodig zijn voor de krachtstroom aansluiting. Hier kan ik jou advies in geven.

Krachtstroom aansluiten in de meterkast

Er komt heel wat meer kijken dan je waarschijnlijk gedacht had. Dit is echt niet iets wat je simpel even doet en klaar. Nee, voor het aansluiten van krachtstroom is zeker ervaring in het werken met elektra nodig. Ik heb vaker krachtstroom aangelegd en met deze ervaring kan ik jou ook advies geven.

Kosten krachtstroom aanleggen

Verlichting en krachtstroom aanleggen kost tussen de €800 – €1000. Extra stopcontact plaatsen kost vaak tussen de €50 – €150.

Bekijk meer projecten

Ben je benieuwd wat ik voor jou kan doen?

Neem contact met mij op.